COMPULSIVE GAMBLING

Gokken verslavingen, ook bekend als “gokverslaving” of “pathologisch gokken” en steeds aangeduid als de “probleemgokken,” zijn maladaptieve patronen van gokken gedrag dat het individu zich blijft, ondanks negatieve gevolgen voordoen. Gokken is een ondoelmatig en onbetrouwbare manier van het verwerven van geld. Het is ontstaan wat meer problemen bij het beheersen van gokverslaving; Naamsvermelding-probleem gokkers kunnen geloven dat hun winsten optreden als gevolg van hun inspanningen en niet willekeurig. Magisch denken – probleem gokkers kunnen geloven dat het denken of hopen op een bepaalde manier zal leiden tot een overwinning of dat willekeurige resultaten kunnen worden voorspeld. Zij kunnen ook geloven ze zijn bijzonder in zekere zin en dat hun specialiteit zal worden beloond met een zege. Bijgeloof – probleem gokkers kunnen geloven dat Gelukssymbolen, bepaalde artikelen van kleding, manieren van vergadering, enz., een win of een verlies kan veroorzaken.

Systemen-probleem gokkers kunnen geloven dat door leren of uitzoeken van een bepaald systeem (een patroon van het wedden op een bepaalde manier), het huisvoordeel kan worden overwonnen. Selectieve herinneren – probleem gokkers hebben de neiging te onthouden van hun overwinningen en te vergeten of te verdoezelen van hun verliezen. Chasing verliezen – probleem gokkers geloven dat ze hebben niet echt verloren geld om te gokken, maar dat het kan worden “gewonnen terug” door verdere gokken. Er is geen magische kogel behandeling voor gokverslaving. Psychologische, cognitieve, gedragsmatige en ontspanning therapie afzonderlijk of in combinatie moeten behandelen van deze aandoening. Het is essentieel dat de betrokken persoon de progressieve ziekte erkent en toont een sterke wens om te stoppen met zijn werkzaamheden. Ontkenning altijd leidt tot falen van de therapie. Zoals roken, moet de gok verslaafde nooit opnieuw gokken.

Een belangrijke verandering in levensstijl is vereist en constante therapie is vereist om te voorkomen dat het destructief gedrag om zich opnieuw voordoen. Therapie is lang en kan jaren duren en professioneel adviseren met anoniem gokken is een voorwaarde. Gokverslaving, zoals alcoholisme, is een ziekte, en moet als zodanig worden behandeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *